7 Haziran 2010 Pazartesi

TAVUK KROKET

MALZEMELER


* 250 gram tavuk göğsü
* 1 adet orta boy patates
* 1 adet yumurta
* Damak tadınıza göre tuz, karabiber
* Galeta unu

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü ve patatesi yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan tavuk eti ve patatesi robotta çekip derin bir kaba alın.
Yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
Karışımdan orta büyüklükte parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval şekil verin.
Kroketleri galeta ununa batırıp büyük bir tabağa dizin.
Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bol ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın.
Ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

2 yorum:

mintininmutfağı dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım.lezzetlerin harika.tavuk krokete bayıldım.sevgiler

!! Şekerperisi !! dedi ki...

teşekkürler bende çok severim
sevgiler...