6 Haziran 2010 Pazar

PATLICAN MUSAKKA

MALZEMELER

* 2 adet bostan patlıcan

* 250 gram kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet domates
* 4-5 Dal maydanoz
* Damak tadınıza göre pul biber, tuz
* Kızartma için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka şeklinde veya istediğiniz şekilde doğrayın ama en uygunu halka halka olanı ban göre;
Bol kızgın yağda patlıcanları kızartın.
Fazla yağını alması için pişen patlıcanları havlu kâğıt üzerine çıkarın.
Soğanın küp şeklinde doğrayın.
Tavada; 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.
Domatesin kabuklarını soyup rendeledikten sonra tavaya ekleyin.
Kıyma, tuz ve pul biberi tavaya ilave edin.Dilerseniz sarımsakda ekleyebilirsiniz
Kıyma suyunu çekene kadar pişirin.
Kızarmış patlıcanları orta derinlikte servis tabağına alın.
Üzerine kıymalı harcı yayın.
Maydanoz ve yeşil biberve dilimlenmiş domatesle süsleyip az su ilave edip bir taşım pişirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun

4 yorum:

moda ve hobi perisi dedi ki...

en sevdiğim yemek:)bak nasılda canım çekti şimdi...ellerine sağlık

!! Şekerperisi !! linstylebutik@hotmail.com dedi ki...

teşekkür ederim,
valla pericim bende patlıcan ve kıyma ikilisine bayılıyorum
sevgiler..

Akdeniz Kızı dedi ki...

anlaşılan yazmayı bırakmışsınız....herşey yolundadır umarım...sevgiler

!!! Şekerperisi !!! dedi ki...

sağolun ilginiz için bebek beklerken zor oluyor biraz ama ilerde tekrar yazıcam umarım sevgiler...