6 Haziran 2010 Pazar

ÇİKOLATALI KÜP TATLI



MALZEMELER

* 1 Litre süt
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 10 Yemek kaşığı irmik
* 1 Paket beyaz çikolata
* Yarım paket bitter çikolata

HAZIRLANIŞI


Tencereye; süt, irmik ve toz şekeri alın.
Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Karışım kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ilave edin.
İyice karıştırdıktan sonra ocaktan indirin.
Beyaz çikolatayı küçük parçalara bölüp tencereye ekleyin.
Eriyene kadar karıştırın.
Orta derinlikte cam bir tepsiyi hafif suyla ıslatın.
Tatlıyı tepsinin içine dökün.
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra karelere bölün.
Bitter çikolatayı rendeleyip tatlının üzerini süsleyin.Dilerseniz hindistan cevizi veya tarçınlada servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: