7 Eylül 2010 Salı

PORTAKALLI KEK



MALZEMELER
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağı portakal suyu
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek çırpın.
Sıvıyağ ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
Top kek kalıplarını yağlayın.
Kek hamurunu 1 parmak boşluk kalacak şekilde kalıplara pay edin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.


Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok pofidik bir kek olmuş,şöyle tam çayın yanında yemelik,ellerine sağlık canım..mutlu haftalar..

!!! Şekerperisi !!! dedi ki...

zelihacım teşekkür ederim dediğin gibi puf puf yemeside öyle:)
sevgiler...