MALZEMELER
* 2 büyük parça tavuk göğsü
* Damak tadınıza göre tuz, kırmızı toz biber
* Kızartmak için zeytinyağı
PANE HARCI İÇİN
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI
Tavuk etlerini ince olarak dövüp orta büyüklükte parçalara bölün.
Tuz ve kırmızı toz biberle harmanlayın.
Düz bir tabakta galeta unu ve baharatları karıştırın.
Yumurtayı düz bir tabağa kırıp çırpın.
Tavaya az miktarda zeytinyağı alıp hafifçe ısıtın.
Tavuk etlerini önce yumurtaya sonra galete unlu baharatlı (pane) harca batırın.
Tavaya alıp iki tarafını da kızartın. Yanında haşlanmış veya kızarmış patates ve sarımsaklı yoğurt sosu ile yapılmış salata veya dilediğiniz garnitürler ile servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder