8 Haziran 2010 Salı
LİMON SOSLU ISLAK KEK
MALZEMELER
Kek Hamuru için,
* 5 adet yumurta
* 1 su bardağı sıvı yağ
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 adet limon kabuğu rendesi
* 1,5 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı su
* Yeteri kadar un
Sosu için
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 adet limon suyu
* 1 su bardağı soğuk su
* Yarım paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın.
Sıvı yağ, pirinç unu, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve suyu ekleyip iyice karıştırın.
Boza kıvamına gelen kadar un ekleyip karıştırın.
Kek kabını ya da fırın tepsisini yağlayın.
Kek hamurunu içine döküp, üzerini düzleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra çatalla üzerinde delikler açın.
Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Kâsede limon suyu, şeker, vanilya ve soğuk suyu iyice karıştırın.
Hazırladığınız sosu kekin üzerine dökün.
Dilimleyerek servis yapın.
Damak tadınıza göre Hindistan ceviziyle üzerini süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
bloğun hayırlı olsun bacım:))keki çok severim..limonlu da güzel olur..ama bir dilimden başka yemek yok..cısss:)
sağol bacımm bende artık az yiyiorum tatlı cıısss:)
hımm nefiss görünüyor ellerinize saglık
Aylincim teşekkür ederim canım:)
Yorum Gönder