30 Eylül 2010 Perşembe

ÇAVDAR UNLU KEK

MALZEMELER
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı süt
* 1,5 Paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Yeterince çavdar unu

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şeker ile birlikte köpürene kadar çırpın.

Sırasıyla yağ, süt, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.

Yeterince çavdar unu ekleyip boza kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın.

Karışımı dilediğiniz kek kalıbına döküp 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkartılan keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz üzerine çikolata sosu ilave ederek serviz yapabilirsiniz

Afiyet Olsun

7 Eylül 2010 Salı

PORTAKALLI KEK



MALZEMELER
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağı portakal suyu
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu


HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek çırpın.
Sıvıyağ ve portakal suyunu ilave edip çırpmaya devam edin.
Un ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
Top kek kalıplarını yağlayın.
Kek hamurunu 1 parmak boşluk kalacak şekilde kalıplara pay edin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.


Afiyet olsun.

6 Eylül 2010 Pazartesi

GALETEUNLU BÖREK



MALZEMELER:


% 3 yufka

% 1 yumurta

% peynir, patates, kıyma, ıspanak (arzuya göre ne isterseniz miktarda size kalmış)

% 2 ç.bardağı z.yağ

% galeta unu

% maydanoz

% su



YAPILIŞI:

1 yufkayı önce ikiye kesin, kestiğiniz yufkayı uzunlamasına ortadan katlayıp su ile karıştırdığınız z.yağ ile yağlayın, daha sonra hazırladığınız malzemeyi kıyma ile yapacaksınız kıymayı önceden soğanlı karnıyarık içi gibi hazırlayın. Ben patates, peynir, rende havuç ve maydanozlu yaptım, böyle yapacaksanız pişirmeye gerek yok. Malzemeyi içine yaydıktan sonra rulo şeklinde sarın ve tepsinizin genişliğine göre 4' veya 3'e bölerek tepsinize yerleştirin. Her bir yaprağı ikiye bölerek aynı işlemi tekrarlayın, eğer yufka gözünüze ince gelirse iki yufkayı üst üstede koyabilirsiniz.

Tepsiye dizme işlemi bittikten sonra yufkaların üzerine yumurta sarısı ve beyazını sürüp üzerini kaplıyacak kadar galeta ununu serpin ve önceden ısıtılmış 180' fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin işte hepsi bu...

Çok kolay bir tarif yine; kıymalısı süper oluyor deneyin derim:) ben tembellik yapıp elimin altında hazır olan malzeme ile yaptım..haa birde sıcak yemezseniz çok hoş olmuyor tadı:(



afiyet olsun!!

TAVUK ŞİNİTZEL

MALZEMELER


* 2 büyük parça tavuk göğsü
* Damak tadınıza göre tuz, kırmızı toz biber
* Kızartmak için zeytinyağı

PANE HARCI İÇİN

* 1 su bardağı galeta unu
* 1 adet yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kekik

HAZIRLANIŞI


Tavuk etlerini ince olarak dövüp orta büyüklükte parçalara bölün.
Tuz ve kırmızı toz biberle harmanlayın.
Düz bir tabakta galeta unu ve baharatları karıştırın.
Yumurtayı düz bir tabağa kırıp çırpın.
Tavaya az miktarda zeytinyağı alıp hafifçe ısıtın.
Tavuk etlerini önce yumurtaya sonra galete unlu baharatlı (pane) harca batırın.
Tavaya alıp iki tarafını da kızartın. Yanında haşlanmış veya kızarmış patates ve sarımsaklı yoğurt sosu ile yapılmış salata veya dilediğiniz garnitürler ile servis yapabilirsiniz


Afiyet Olsun